User:DavidWhiteley

From WikiAlpha
Jump to: navigation, search

Wat veroorzaakt een geblokkeerde gootsteen?

Een van de meest voorkomende redenen voor een verstopte gootsteen is de ophoping van vet. Het probleem is dat vet in de leidingen stolt terwijl het zich verplaatst. Zodra het vet de onderkant van de leidingen bereikt, blokkeert het de waterstroom en zuigt het voedselresten aan. Dit zal uiteindelijk een grote verstopping veroorzaken. Om dit probleem te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u alle etensresten in de prullenbak schraapt voordat u ze wast.

Gebruik een slang

Een ander veelvoorkomend probleem is stilstaand water, dat is wanneer water na een verstopping in de gootsteen blijft stromen. Om dit probleem op te lossen, plaatst u een emmer onder de gootsteen en controleert u in de sifon of er vuil in de afvoer zit. U kunt proberen eventuele obstakels eruit te duwen met behulp van een kleerhanger. Als je de verstopping nog steeds niet kunt verwijderen, kun je proberen een slang te gebruiken, ook wel een loodgieterboor genoemd. Dit apparaat is gemaakt van een stevige draad die in de leidingen wordt gestoken en kan meerdere keren worden gebruikt om een ​​verstopping te verwijderen.

Een andere veelvoorkomende oorzaak van verstopte gootstenen is de ophoping van voedselresten. Dit voedselafval kan zo groot worden dat het de leiding volledig verstopt. Het resulterende waterophoping en de vieze geur kunnen uw dagelijks comfort beïnvloeden. Als u het water niet uit uw gootsteen kunt krijgen, kunt u overwegen een loodgieter te bellen voor hulp. Het is echter mogelijk om een ​​verstopte gootsteen zelf te repareren. Maar het is altijd het beste om een ​​loodgieter te bellen als je twijfelt.

Gebruik kokend water

Als de verstopping zich in een dubbele wasbak zwart bevindt, kan het probleem de hoofdafvoer zijn. Hoe dan ook, een verstopte vuilophaal of een vuilophaal kan de oorzaak zijn van het probleem. Een manier om een ​​verstopte gootsteen te verwijderen, is door zuiveringszout en heet water te gebruiken. Beide ingrediënten werken goed om een ​​gootsteen te ontstoppen zonder het gebruik van chemische reinigingsmiddelen. Voor een gootsteen in de keuken kun je echter het beste kokend water gebruiken als deze erg verstopt is.

Zet de vuilophaaldienst uit

Als uw gootsteen verstopt is door vet, is de eerste stap bij het ontstoppen het uitschakelen van de vuilophaaldienst. Gebruik een zaklamp, schakel de stroom uit en kijk in de afvoer. Met de zaklamp kunt u zien wat voor soort verstopping is en welke hulpmiddelen u mogelijk nodig heeft om deze op te lossen. Nadat u de afvoer van vet en voedselresten heeft verwijderd, bent u klaar om een ​​verstopte gootsteen aan te pakken.

Als je alles hebt geprobeerd om van de verstopping af te komen, kan er een onderliggend probleem zijn. Voedsel dat door de afvoer is weggespoeld en in het leidingsysteem eronder is opgezogen, kan in de leidingen zijn blijven steken. Een P- of J-val onder de gootsteen vangt grotere voorwerpen zoals glas en metaal op. Stukjes voedsel worden daar gevangen en verzamelen zich in de loop van de tijd. Deze stukjes voedsel kunnen worden verwijderd met behulp van een afvoerreiniger of een afvoerslang.